ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 11.02
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, la 40 de zile de le Sfintele Paști, evocând memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor, pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirii neamului.

Ceremonialul militar și religios a avut loc în Piața Unirii unde au fost depuse coroane de flori la monumentul ostașului român.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea:Primarul Municipiului Brașov Allen Coliban:Prefectul Județului Brașov Cătălin Văsii:Pomenirea eroilor români la sărbătoarea Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.


Nucu Jalea

...............................

Știrea inițială:

Astăzi, la 40 de zile de la Paște, Biserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos de pe Muntele Măslinilor.

Conform scrierilor teologice, la această minune luat parte Apostolii și doi îngeri, care le-au vorbit ucenicilor despre cea de-a doua venire a lui Hristos și i-au îndemnat să nu fie copleșiți de durerea despărțirii de Mântuitor.

Cu ocazia acestei sărbători, oamenii se salută unul pe celălalt cu „Hristos s-a înălțat!” și „Adevărat S-a înălțat!”.

Tot astăzi, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, este sărbătorită și Ziua Eroilor, când în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării.

Ziua Eroilor va fi marcată, astăzi, și la Brașov.

Cu ocazia ceremoniilor care vor avea loc în zona Pieței Unirii, orarul liniilor RATBV 4, 50 și 52 va fi modificat între orele 11.20 și 11.40.

Autobuzele celor linii vor circula pe sensul de urcare spre Șchei doar până la stația Biserica Neagră, iar apoi pe Șirul Beethoven și Strada Poarta Șchei.

Imediat după finalizarea festivităților, circulația va fi reluată conform orarelor și traseelor obișnuite.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Radio România Brașov FM