ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Știri din Brașov Înapoi

Infrastructura Aeroportului Internațional Brașov este gata. Până în noiembrie vor fi livrate echipamentele de radio-navigație

Publicat: vineri, 5 August 2022 , ora 9.33
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comert si Industrie Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comert si Industrie Brașov

Infrastructura Aeroportului Internațional Brașov, inclusiv cea de acces la obiectiv, este gata, iar până în luna noiembrie vor fi livrate toate echipamentele de radio-navigație, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

El a menționat că în zonă va fi amenajat și un sens giratoriu, pentru fluidizarea traficului, întrucât în vecinătate sunt multe parcuri industriale:

“Putem spune că anul acesta am finalizat întreaga infrastructură a aeroportului. Mă refer aici inclusiv la ceea ce va însemna echipamentele de radio-navigație, echipamente care la ora actuală sunt în fabrică, în Italia. La sfârșitul acestei luni urmează să avem o recepție parțială pentru o parte din echipamente, iar în perioada următoare vor fi livrate și amplasate în perimetrul aeroportului. Ultimul echipament va veni în luna octombrie. În paralel, lucrăm la design-ul spațiului aerian și la procedurile de zbor”.


Procedurile de zbor și design-ul spațiului aerian presupun documentații care țin cont de toate obstacolele din vecinătatea aeroportului, naturale sau create de mâna omului, a explicat șeful administrației județene. Acesta este motivul pentru care au loc consultări cu toți cei care își desfășoară activitatea în acest spațiu aerian.

Scopul acestei întâlniri a fost de a-i conștientiza pe cei care desfășoară activități de aviație, în acest moment, în spațiul aerian necontrolat, de a lua la cunoștință de evoluția și de modul în care sunt proiectate procedurile de zbor pentru decolare, aterizare și forma spațiului aerian. Cel mai important este că, pe viitor, va trebui să colaborăm, în așa fel încât și Aeroportul Brașov să-și poată desfășura și opera zborurile comerciale, iar toți cei care în momentul de față au activități în zona Aeroportului Brașov să nu fie afectați sau să fie afectați cât mai puțin”, a explicat managerul de proiect al aeroportului, Alexandru Anghel.

Când va deveni operațional aeroportul de la Ghimbav vom afla săptămâna viitoare, după o nouă întâlnire cu reprezentanții autorității aeronautice române și ai serviciilor de trafic aerian, potrivit șefului administației județene, Adrian Veștea.

Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comert si Industrie Brașov

Camelia Vlad