ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov funcționează, azi, la capacitate minimă

Publicat: marți, 12 Aprilie 2022 , ora 10.45
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov funcționează, azi, la capacitate minimă.

În stațiune se schiază în condiții acceptabile, iar în Postăvaru se urcă doar cu telegondola sau cu telescaunul Ruia. Toate celelalte instalații de transport pe cablu sunt oprite.

În partea superioară, zăpada bătătorită de pe pârtii măsoară între 30 și 40 de centimetri, iar temperatura este negativă.

În partea inferioară, zăpada este insuficientă în multe locuri, iar pe marginea pârtiilor sunt semnalate pietre și pământ.

Atenție la consistența zăpezii de primăvară. Aceasta este umedă și grea, solicită mai mult articulațiile picioarelor, crescând și riscul la accidentări, atrag atenția salvamontiștii.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 527 cazuri, totalizând 548 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit evacuate.

Nucu Jalea