ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Intervenție pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, la Stupini (VIDEO). Cum să te protejezi de inundații

Publicat: duminică, 29 August 2021 , ora 12.47
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin pentru evacuarea apei în cartierul Stupini unde mai multe gospodării și drumuri au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore.


Intervenim pentru evacuarea apei cu un număr de 35 de pompieri, 6 autospeciale, 3 camioane, 10 motopompe. Comanda Inspectoratului a dispus creșterea capacității operaționale prin chemarea personalului din turele libere.Totodată a fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului, au fost transmise avertizari către primării și s-a cerut activarea comitetelor locale pentru situatii de urgență. Intervine în sprijin și ISU Covasna cu un autocamion și o motopompă", a precizat purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

Update, aici: Peste 100 de gospodării afectate de inundații, la Stupini

Reprezentanții ISU Brașov precizează că, în caz de inundații, este bine să urmați o serie de măsuri de protecție:


- Întrerupeți instalațiile de alimentare cu apă și gaze- Încuiați ușile casei și protejați ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenții de apă sau de obiectele duse de curenții de apă- Evacuați animalele și bunurile de valoare în locuri de refugiu, dinainte stabiliteÎn cazul în care este necesar să părăsiți locuința, respectați pe cât posibil următoarele reguli:

- Respectați recomandările transmise la radio sau televizor de autorități

- Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorități


- Nu vă deplasați prin curenți de apă: puteți să vă pierdeți echilibrul deplasându-vă prin curenții de apă de circa 15 cm înălțime- Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată: în caz de inundație, la înălțimea de circa 20 cm apă, apa poate pătrunde în vehicul și poate cauza pierderea controlului. La înălțimea de circa 40 cm apă, vehiculul plutește. La înălțimea de 60 cm, majoritatea vehiculelor sunt luate de apă- Dacă ați fost surprins de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare- În cazul în care considerați că mai aveți timp, mutați obiectele importante la etaje superioare- Decuplați întrerupătorul general de energie electrică. Deconectați aparatele electrice- Nu atingeți echipamentele electrice dacă sunteți ud sau dacă stați în apă

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: ISU Brașov
Radio România Brașov FM