ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ITM Brașov a dat amenzi de aproape 95.000 de lei în luna ianuarie

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 16.49
Foto: Arhivă Radio România
Foto: Arhivă Radio România

În urma controalelor efectuate pe parcursul lunii ianuarie , inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de  93.500 lei pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna ianuarie, un număr de 175 controale, fiind depistate 2 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 2 angajatori au fost sanctionați cu 1 amendă în valoare de 20.000 lei și 1 avertisment scris, după cum urmează:

· Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, au fost sancționați 2 angajatori, identificându-se 2 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-a aplicat 1 amendă contravențională în valoare de 20.000 lei și 1 avertisment scris.

· Nu s-au constatat situații de primire la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

· În controalele efectuate nu s-au constatat situații de primire la muncă a salariaților în perioada în care aceștia au avut contractul individual de muncă suspendat, astfel că nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale.

· Nu au fost identificate situații de primire la muncă a salariaților cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

În ceea ce privește respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 175 controale, în urma cărora au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 10.500 lei.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei.

Tot în luna ianuarie 2024, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 74 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 25 angajatori cu amenzi în valoare de 43.000 lei si 28 avertismente.

Marian STOICA