ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din muzică Înapoi

LIVE. După aproape un sfert de secol, despre prima lor colaborare, Andra și 3 SUD EST

Publicat: marți, 3 August 2021 , ora 14.40
Sursa foto: PR
Sursa foto: PR
Laurențiu Duță, interviu la Radio România Brașov FM

Dacă America are Backstreet Boys, atunci România are 3 SUD EST.

Trupa 3 SUD EST, care împlinește anul viitor un sfert de secol, continuă să lanseze hituri ce imediat ajung în topurile naționale și de fiecare dată trec testul timpului.

Mai mult, fiecare piesă devine un refren pentru o anumită etapă din viața noastră.

Băieții de la 3 SUD EST au început anul 2021 cu o colaborare de excepție și un single de proporții ce a ajuns, în scurt timp, numărul 1 în trending-ul de pe Youtube.

La 4 luni de la lansare, piesa ''Jumătatea mea mai bună'' realizată în colaborare cu Andra a strâns aproape 41 milioane de vizualizări și merită să fie refrenul poveștilor de iubire.

Cum reușește 3 SUD EST să se mențină în topuri cu același gen muzical de acum 20 și ceva de ani, despre colaborarea cu Andra și ambițiile de viitor ne-a povestit Laurențiu Duță, la emisiunea Sens Unic realizată de colega noastră, Adina Milea.

Știrea momentului în muzica din România: piesa ''Jumătatea mea mai bună'', aproape 41 milioane de vizualizări în 4 luni! O melodie cu un mesaj sensibil, în care ne regăsim și care merită să fie refrenul poveștilor de iubire. Te-ai fi așteptat la un așa succes?

''Mă bucur foarte mult și mi-aș dori să fie o piesă care să treacă testul timpului așa cum s-a întâmplat și cu ''De ziua ta'' care se cântă tot timpul atunci când vine tortul. Am crezut din prima în piesa asta. Atunci când a ascultat și Andra demo-ul mi-am dat seama că piesa asta va fi chiar puternică, în combinație cu Andra. '' ne-a spus Laurențiu Duță.

Andra, o colaborare cred ca mult dorită de fanii ambelor părți. Practic, ați crescut și profesional și fizic împreună pe scenă, vă știți de atâția ani, cum de a venit colaborarea abia acum și cum a fost să lucrați împreună?

L. Duță: ''Povestea e destul de veche, chiar de pe la începuturi când Andra a venit cu tatăl ei la studio, în Năvodari. Eu atunci eram foarte prins cu alte proiecte și nu am reușit să colaborăm. A fost tot timpul o dorință să cântăm cu ea și a trebui să vină pandemia să avem mai mult timp de reflecție și s-a ajuns aici.''

Cum reușești sa va mențineți în top cu acelasi gen muzical de peste 20 de ani reușind să îi cuceriți nu doar pe fanii voștri fideli care acum sunt adulți, ci și tânără generație care va fredonează toate piesele noi și vechi?

L. Duță: '' Da, e o provocare. Și eu câteodată mă întreb cum de se întâmplă asta; probabil succesul constă în muzică. Nu e suficient să fii pe piața muzicală de foarte mulți ani. Dacă nu livrezi către oameni un mesaj sau o stare anume în care ei să se regăsească evident că lucrurile nu funcționează pe termen lung. Ar trebui măcar o dată sau la doi ani să scoți un hit.''

Cum este anul 2021 raportat la concerte? Sunt convinsă ca v-a fost dor de scenă, de emoția publicului...Cum a fost revederea?

L. Duță: '' Acum câteva zile ne-am întors de la Chișinău unde în fiecare an concertăm. Au fost 2200 de oameni care au plătit bilet și parcă suntem iubiți din ce în ce mai mult. Primul concert de după pandemie a fost la mare, iar revederea a avut și o simbolistică aparte - ne-am relansat la Marea Neagră, aproape de casă. A fost și emoționant totodată''.

Pandemia (mai exact perioada de izolare când nu ați avut concerte) v-a determinat să trăiți altfel și cred ca a fost o provocare și pentru voi. Cum ați depășit momentul?

L. Duță: '' Perioada pandemiei a fost enorm de grea pentru noi și pentru întreaga industrie muzicală. Am depășit-o puțin, noroc cu vara asta, cu un pic de relaxare. Să nu vă imaginați că vara asta seamănă cu cele de dinainte de pandemie. Nicidecum. Chiar și așa suntem undeva la jumătate ca și număr de concerte. Dar cu toate astea, ne-a mai dat puțină încredere să continuăm. Fără discuție domeniul nostru este cel mai afectat.''

Interviul integral, în materialul audio atașat.


Radio Romania Brașov FM