ACUM:
8.00
Radiojurnal
Urmează:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
9.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe rețele de apă și canalizare din județul Brașov vor fi reabilitate

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 14.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Mai multe rețele de apă și canalizare din județul Brașov vor fi reabilitate.

Asta prin intermediul Proiectului Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov, finanțat în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare.

Pe lângă municipiul Brașov, vor mai beneficia de investiții localitățile Săcele, Codlea, Sânpetru, Prejmer, Hărman, Feldioara, Ghimbav, Rupea și Hoghiz.

"E un proiect propus a se desfășura pe 2 etape de finanțare, din bugetul Comisiei Europene. O parte din cheltuielile pe proiect vor fi finanțate pe perioada de programare 2014 – 2023, adică pe ceea ce se numește POIM. Restul de proiect este propus a fi finanțat pe perioada de programare 2021 – 2027. Pentru moment, avem asigurată doar cota de finanțare aferentă prime etape. Această cotă se ridică undeva la 44 de milioane de euro", a precizat Doru Șopterean, manager proiect Compania Apa Brașov.

Proiectul cuprinde, printre altele, investiții precum extinderea și reabilitarea rețelei de distribuiție a apei și de canalizare, construirea de noi rezervoare sau stații de pompare a apei potabile, construirea a 63 de stații de pompare a apei uzate și realizarea unei instalații de uscare termică a nămolului.

Ruxandra Stoica