ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din muzică Înapoi

Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci vin la UNTOLD 2023

Publicat: vineri, 17 Martie 2023 , ora 10.53
Sursa foto: arhivă / Facebook /UNTOLD
Sursa foto: arhivă / Facebook /UNTOLD

Organizatorii festivalului Untold aduc în această vară, între 3 și 6 august, pe Cluj-Arena, pe câțiva dintre cei mai buni DJ ai lumii: Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci.

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la Untold.

Olandezul a ajuns cunoscut în întreaga lume după ce a lansat unul dintre cele mai mari succese din muzica electronică, single-ul ”Animals”, în 2013.

Piesa a depășit 361 de milioane de ascultări pe Spotify și 1,6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

„După ce doi ani la rând a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii, Guetta este considerat cel mai relevant artist al lumii. În clasamentul celor mai buni 101 producători din 2022, clasament realizat de 1001tracklists, francezul ocupă locul 1. Guetta a câstigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ doi ani la rând în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoașterea și respectul comunității industriei electronice, nominalizări la premiile Grammy și două trofee, un fanbase uriaș în orice colț din lume și două trofee Guinness World Records. La începutul acestui an, a fost recompensat cu trofeul «Producătorul Anului» la Brit Awards”, au precizat organizatorii Untold.

Guetta are peste 10 miliarde de stream-uri pentru producțiile sale, un alt record pentru un producător, și peste 68 de milioane single-uri vândute în întreaga lume.

DJ-ul și producătorul suedez Alesso a reușit să devină un nume relevant în cultura muzicii electronice datorită unei combinații de stiluri: progressive house și pop.

Primul său succes a fost ”Calling (Lose My Mind)", piesă la care a colaborat cu Sebastian Ingrosso și cu Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic. A urmat ”Under Control", cu duo-ul britanic Hurts și Calvin Harris, cu care a reușit să ajungă pe primul loc în clasamentul oficial al Marii Britanii, UK Singles Chart.

Organizatorii festivalului au adăugat că experiența Untold nu ar fi completă fără Armin Van Buuren, unul dintre cei mai iubiți DJ, care a fost aici de la prima ediție în 2015.

Olandezul, care de 21 de ani la rând se află în lista primilor cinci DJ ai lumii, a reușit ca la fiecare apariție live pe Cluj-Arena să construiască o relație specială cu fanii festivalului, este artistul care a scris cel mai frumos capitol din povestea Untold, iar în 2023 revine pe mainstage-ul festivalului.

Prețurile abonamentelor la Untold pornesc de la 139 euro + taxe.

Theodora Ghiorghiu