ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Mesaje de la... falsa Poștă Română

Publicat: vineri, 14 Ianuarie 2022 , ora 18.48
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mai mulți brașoveni au primit, în această dimineață, câte un mesaj pe adresa de e-mail ca fiind de la Poșta Română.

În scrisoarea electronică scria că destinatarul ar trebui sa primească un colet, însă livrarea nu poate fi efectuată din cauza adresei trecută greșit. Astfel, pentru a intra în posesia pachetului, presupusul beneficiar ar fi trebuit să trimită online adresa corectă. E-mail-ul a fost trimis prin intermediul unui server din Franța, iar Poșta Română spune că nu are nicio legătură cu astfel de solicitări. În plus, reprezentanții filialei din Brașov ne-au spus că aceasta nu este singura metodă prin care se dorește colectarea ilegală de date cu caracter personal.

"În ultima perioadă, mai mulți clienți ai Poștei Române au primit un email prin care li se comunică faptul că livrarea unui colet poștal nu a putut fi realizată pentru că nu au fost achitate taxele vamale, aceștia fiind îndrumați să acceseze un link pentru a le achita. Prin accesarea acestuia se colectează date bancare cu scopul de a fi sustrași bani din conturile clienților. Va informăm că Poșta Română nu comunică decât prin intermediul canalelor online oficiale", ne-a declarat directorul Poștei Brașov, Bogdan Năstase.

Polițiștii spun că, atâta timp cât nu s-a produs un prejudiciu, ei nu pot interveni. Dacă una dintre persoanele care au primit un astfel de e-mail depune o plângere, atunci polițiștii pot demara cercetările.

Sursa foto: Radio România Brașov FM Sorin Țîrcă