ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mini-festivalul Fantasy Con

Publicat: sâmbătă, 28 Octombrie 2023 , ora 16.36
Sursa foto: Facebook / Dracula Film Festival
Sursa foto: Facebook / Dracula Film Festival

Jocuri de societate cu tematică de Halloween, cărți de fantasy, mistery și thriller, benzi desenate, jocuri video, figurine.

Pe toate acestea le găsesc cei pasionați la mansarda Cinematografului Astra, acolo unde se desfășoară Dracula Fantasy Con, un segment introdus în premieră, în cadrul Dracula Film Festival, ediția a XI-a.

Dracula Fantasy Con a fost deschis vineri seară, iar accesul este gratuit.

”Mini-festivalul Fantasy Con, subsumat festivalului Dracula, l-am construit pe modelul conurilor americane mai bine cunoscute, cum este Comy Con-ul din San Diego. Americanii ar fi inventat conceptul ăsta de con, care nu-i propriu-zis un festival cât un amestec între spațiu de expoziție pentru artiști, zonă de desfacere pentru cărți noi, pentru figurine, în cazul ăsta jocuri de societate. Practic, este un fel de cazan în care am aruncat împreună o mulțime dintre pasiunile pe care le au fanii de fantasy, care nu țin doar de film”, ne-a detaliat reprezentantul organizatorilor, Mircea Laslo.

Cele mai pline erau mesele la care se jucau jocurile de societate.

Dracula Fantasy Con propune și sâmbătă, și duminică mini-campionate de jocuri de societate. Organizator al jocurilor, Angelo Gudruman:

”Am venit cu jocuri tematice pentru Halloween, zicem așa, cu tematică horror, dar nu se sperie nimeni la noi. Jocurile sunt pentru toată lumea, vedeți toată lumea râde aici, deci ne distrăm. O facem și două campionate cu jocuri. Vor fi distractive pentru o fie mai mulți oameni care joacă la masă. Câștigătorii se duc în fazele superioare, iar la final o avem și niște premii”.

Dracula Fantasy Con va fi deschis până duminică seara, atunci când se va încheia și Dracula Film Festival.
Adina Chirvasă