ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din actualitate Înapoi

Ministerul Educației a publicat programa pentru Bacalaureatul din 2022

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 19.00
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro

Ministerul Educației a publicat programa valabilă pentru Bacalaureatul din 2022, la toate disciplinele de examen. Programa este aceeași de anul trecut, aprobată prin ordin de ministru.

Din fiecare disciplină de examen din clasa a XII-a, pentru Bacalaureat, au fost scoase capitole, dar diferențele sunt nesemnificative față de anul 2020, când s-a decis eliminarea întregii materii din semestrul al II-ea.

De exemplu, la Limba și literatura română, programa de Bac îi exclude pe autori precum: Marin Preda, Marin Sorescu sau Nichita Stănescu. Rămână însă autorii clasici: Eminescu, Creangă, Caragiale, Slavici, autori precum: Blaga, Bacovia, Arghezi, Barbu, precum și prozatorii: Sadoveanu, Rebreanu, Petrescu și Călinescu.

Reamintim că prima sesiune a Bacalaureatului 2022 programează, în perioada 6-15 iunie, probele de evalure a competențelor lingvistice și digitale. Din 20 iunie încep probele scrise, prima fiind la Limba și literatura română. În 21 iunie va fi proba obligatorie a profilului, iar în 22 – proba la alegere a profilului și specializării. În 23 iunie vor mai susține examen doar cei din clasele cu predare în limbile minorităților naționale, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 27 iunie, ar cele finale vor fi publicate – după rezolvarea contestațiilor, în 1 iulie.

Mai multe informații, aici: Ministerul Educației, Bacalaureat 2022

Adina Chirvasă