ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Moment istoric pentru fotbalul românesc. Arbitraj video, în Liga 1

Publicat: vineri, 8 Iulie 2022 , ora 12.59
Sursa foto: frf.ro
Sursa foto: frf.ro

Moment istoric pentru fotbalul românesc, în acest weekend.

Arbitrajul video pătrunde și în Liga 1, iar debutul se face sâmbătă seara, la Supercupa României, dintre campioana CFR Cluj și deținătoarea Cupei României Sepsi Sf. Gheorghe.

Partida se va juca sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20.30, pe arena „Francisc Neuman” din Arad.

Video Assistent Referee, pe scurt - VAR - va scoate și mai mulți bani din conturile cluburuilor, acestea urmând să plătească aproximativ 60.000 de euro anual.

În acest context, conducătorii cluburilor vor să nu mai asiste la greșeli.

“Eu zic că este benefic pentru tot fotbalul românesc. Au fost, anul trecut, multe greșeli de arbitraj. Va fi bine și pentru arbitri și pentru cluburi, dar sunt curios când va fi primul meci cu vară. Sper să fie benefic pentru tot fotbalul românesc și să nu fie greșeli cum au fost anul trecut. Toată lumea l-a așteptat, acuma să vedem cum îl implementăm”, a spus directorul sportiv al celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, Attila Hadnagy.

Meciul de la Arad va fi condus la centru de Adrian Cojocaru, care va fi ajutat de asistenții Valentin Avram și Ciprian Danșa.

Cel de-al patrulea oficial va fi Iulian Dima.

În camera VAR se vor afla: Istvan Kovacs (arbitru VAR), Mihai Artene (asistent VAR) și Ovidiu Hațegan (suport VAR).

Adrian Susanu