ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Municipalitatea „tatonează” terenul pentru învățământ dual pe partea de meșteșuguri

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 15.54
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Municipalitatea brașoveană ar vrea un învățământ dual pe partea de meșteșuguri. Iar acest lucru ar putea fi pus în practică și cu ajutorul Federației Centrale a Meșteșugurilor Germane.

Reprezentanții structurii din Germania s-au aflat, ieri, în vizită în Brașov, unde au discutat și despre acest lucru.

“Este o structură care se ocupă de tot ceea ce ține de profesii, altele decât cele din curricula universitară. În Germania, toate acestea sunt standardizate la nivel central și există niște structuri care se ocupă la nivel regional de pregătirea centralizată și de asigurarea unui nivel calitativ coerent pe suprafața întregii țări pentru pregătirea în aceste profesii. Cred că avem foarte multe lucruri de învățat, în contextul în care România își redefinește curriculele de învățământ dual și mecanismele de învățământ dual pornind de la exemplele de bune practici de la Brașov, care au replicat modelul german, în Școala Profesională Germană Kronstadt și extinzând acest lucru într-o formă ușor redimensionabilă, în contextul în care am aplicat pentru dezvoltarea unui campus de învățământ dual pe fonduri europene”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

SPGK a luat ființă la Brașov în 2012, iar exemplu este acum replicat și la nivel național.

Următoarea etapă a învățământului dual la Brașov este înființarea unui campus de educație la nivel preuniversitar și universitar, unul dintre cele 10 finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la nivel național.

Proiectul, în valoare totală de aproximativ 144 de milioane de lei, este derulat de membrii Consorțiului Regional Integrat pentru Învățământ Dual Brașov.

Adina Chirvasă