ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Municipalitatea vrea să cumpere 18 autobuze electrice pentru zona metropolitană, cu bani din PNRR

Publicat: vineri, 13 Mai 2022 , ora 15.35
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV

Municipalitatea vrea să cumpere 18 autobuze electrice pentru traseele din zona metropolitană cu bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR.

Deja, aleșii locali au aprobat, în ședința de plen de îndată, mai multe proiecte ce vizează înverzirea flotei, dar și alte proiecte adiacente acestui obiectiv. Asta cu atât mai mult cu cât, de luni pot fi accesate fonduri din PNRR pentru dezvoltarea localităților.

“Componenta 10, în faza aceasta care se va lansa luni, are o prealocare pentru municipii de aproape 10 milioane de euro. Pe această componentă, banii aceștia putem să îi împărțim în câteva axe prioritare. În strategia pe care noi am gândit-o, ne-am concentrat pe ce pare a fi capitolul cel mai fierbinte: cel de transport public, respectiv autobuze electrice. Între propunerile de hotărâre se află și propunerile de parteneriat cu UAT-uri din zona metropolitană. Avem, practic, din sumele alocate pentru această primă componentă de transport public, mergem maximal pe ce s-a alocat pe acest apel, completăm cu eficientizarea sistemului de ticketing și, în general, ITS – Intelligent Transport System. Avem, în plus, planul de amenajare a zonei metropolitane - PATZM”, a precizat primarul municipiului Brșov, Allen Coliban.

Pentru cele 18 autobuze, cheltuielile eligibile sunt de peste 55,7 milioane lei, fără TVA.

Pentru proiectul de asigurare a infrastructurii de transport verde, valoarea este de peste 5,2 milioane lei, fără TVA, iar pentru planul de amenajare a teritoriului zonei metropolitane, peste 551.000 de lei, fără TVA.

Cheltuielile ar urma să fie decontate în totalitate prin PNRR, fără finanțare de la bugetul local.

Următorul apel de proiecte pe PNRR, potrivit edilului, va fi în toamnă și va fi unul de tip competitive.

Sursa foto: arhivă / RATBV

Adina Chirvasă