ACUM:
13.00
Buletin de știri
Urmează:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
14.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Nicolae Ciucă, din nou premier

Publicat: luni, 22 Noiembrie 2021 , ora 14.46
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru, la propunerea coaliției PNL-PSD-UDMR.


Premierul desemnat a declarat, la Cotroceni, că românii așteaptă de la noul guvern "stabilitate și soluții" pentru rezolvarea efectelor produse de pandemie și de criza energetică și și-a exprimat speranța ca noua echipă de la Palatul Victoria să se poată apuca "serios de treabă" începând de joi.


Nicolae Ciucă (54 de ani) s-a înscris în PNL în octombrie 2020, a deschis lista de candidați a PNL Dolj la Senat și a fost ministrul Apărării Naționale în Guvernul Ludovic Orban, dar și în cel condus de Florin Cîțu.


Nicolae Ciucă a fost șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. El a ocupat această funcție din ianuarie 2015, iar în decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.
Militar de carieră, s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Camelia Vlad