ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Știri din actualitate Înapoi

Numărul celor care se autorecenzează a crescut exponențial

Publicat: joi, 12 Mai 2022 , ora 12.28

Numărul celor care se autorecenzează a crescut exponențial.

Dacă în cele două luni de când are loc autorecenzarea în România, numărul persoanelor care intrau zilnic pe site era de aproximativ 100.000, în aceste zile o jumătate de milion de români accesează site-ul Institului Național de Statistică.

Din cauza numărului mare de persoane care accesează site-ul în aceste zile, acesta se blochează destul de des.

Chiar ieri au fost finalizate 482.200, de aceea aplicația informatică merge puțin mai greu, dar merge și va merge în continuare. Așa suntem noi românii, lăsăm toate lucrurile pe ultima perioadă, din păcate. Țara care avea ca țintă 35%, probabil că va depăși 45%”, a precizat directorul Direcției Județene de Statistică Brașov, Ion Popescu.

Brașovul este primul județ care a atins pragul de 50%, iar Ion Popescu spune că este foarte probabil ca județul să depășească și pragul de 60%.

Municipiul stă și el destul de bine. La ultima raportare avea 45% și va trece de 50%.

O precizare importantă pentru cei care stau în chirie: ei sunt cei care recenzează locuința, și nu proprietarul. Astfel, nu contează datele din actul de identitate, ci adresa la care locuiește cineva în fapt.

Pentru cei care se tem că datele oferite le-ar putea dăuna, Institutul Național de Statistică face precizarea că acestea nu pot fi utilizate de altă instituție și nici în instanță.

A doua etapă a Recensământului se încheie în 15 mai, la ora 24:00, iar cei care nu s-au autorecenzat vor fi vizitați acasă de un recenzor (amănunte aici: Se încheie prima etapă a recensământului).

Sorin Țîrcă