ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Știri din actualitate Înapoi

Numărul mare de persoane infectate înseamnă concedii medicale, costuri suplimentare pentru companii și pentru stat, spune Florin Cîțu

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 16.54
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Lipsa certificatului verde COVID reprezintă o problemă în acest moment, având un cost pentru economie și pentru societate, care nu este luat în calcul, a declarat, astăzi, președintele Senatului, liderul liberal, Florin Cîțu.

El consideră că valul 5 al pandemiei trebuia gestionat diferit și a anunțat că va cere discuții în interiorul coaliției, pe acest subiect.

“10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă costuri suplimentare pentru companii și pentru stat. Nu mai spun că, dacă acest număr crește, s-ar putea să avem companii întregi care își vor opri activitatea, pentru că nu pot să funcționeze; oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Deci, reprezintă un cost pentru economie și pentru societate, care nu este luat în calcul. Sunt foarte curios să văd dacă acesta a fost planul de la început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu, pentru că nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, doar văd că, cumva, suntem OK, toată lumea încearcă să ignore această problemă. Eu nu o ignor și în continuare susțin certificatul verde, dar dacă nu există în coaliție susținere pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie”, a precizat Florin Cîțu.


Sursa articol: Radio România Actualități

Radio România Actualități