ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

O alpinistă brașoveancă și-a pierdut viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei

Publicat: joi, 13 Ianuarie 2022 , ora 16.49
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut ieri viața, în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de nașterea.

Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să o omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură pe traseu. De la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic ce transporta de zăpada a facut imposibilă deplasarea. O alta echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, însă când au ajuns în zona de creastă, vântul ștersese urmele celei dispărute, iar aceasta nu a putut fi găsită.

ln această dimineață, pe lumină, o altă echipă a reușit să localizeze victima. Era căzută pe un versant Sud-Estic, fără semne vitale.

Pentru că terenul în zonă este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai mult încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronava.

Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fireluată imediat cecondițiile meteo vor permite acest lucru.
Radio România Brașov FM