ACUM:
17.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

O pereche de lupi, surprinși de camere în Piatra Craiului fac deliciul internauților

Publicat: miercuri, 2 Decembrie 2020 , ora 23.03
Sursa foto: Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA
Sursa foto: Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA

Doi lupi, surprinși într-un moment în care își marchează teritoriul, în Parcul Național Piatra Craiului, sunt "vedetele" acestor zile, pe facebook.

Cei doi prădători au fost filmați cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei, iar cele 40 de secunde de filmare, pusă pe pagina Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA, au fost vizualizate de peste 1000 de persoane. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Parcul Național Piatra Craiului este unul din cele 22 administrate de Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, asigură faunei toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului, fauna este strict protejată.

Adina Chirvasă