ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Știri din actualitate Înapoi

O rectificare bugetară ar urma să aibă loc săptămâna viitoare

Publicat: sâmbătă, 6 August 2022 , ora 7.20
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro

O rectificare bugetară ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după cum a declarat recent premierul Nicolae Ciucă. Aceasta ar urma să prevadă, între altele, reducerea cu 10% a cheltuielilor pentru bunuri și servicii de la fiecare minister în parte.

Rectificarea se construiește doar pe cifre concrete, spunea recent ministrul finanțelor, Adrian Câciu, iar banii vor fi puși în rectificare conform analizelor făcute.

Potrivit Radio România Actualități, fiecare minister ar urma să prezinte o reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri și servicii.

Întrebat dacă ministerele i-au trimis o situație în acest sens, Adrian Câciu a transmis că detaliile vor fi văzute atunci când proiectul va fi pus în transparență bugetară, explicând doar că angajamentele asumate în guvern vor fi îndeplinite de către toată lumea.

“Vor fi ministere care vor reduce cu mai mult de 10% și nu neapărat pe capitolul bunuri și servicii, dar fără a afecta capitolul de investiții. O să avem această imagine în momentul în care închidem din perspectiva corelațiilor această rectificare și rectificarea va fi pusă în transparență decizională. Este prioritar să finațăm economia și cetățenii”, a spus Adrian Câciu. 

Premierul Nicolae Ciucă afirmă la rândul său că are loc, totodată, și o analiză prin care să se asigure coerența la viitoarea rectificare și a programelor sprijin pentru România sau a noului program Start-Up Nation, destinat antreprenorilor români, inclusiv celor din diaspora care doresc să înceapă și să consolideze o afacere.

Radio România Actualități