ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Știri din Brașov Înapoi

Octava de rugăciune, din nou, la Brașov

Publicat: vineri, 14 Ianuarie 2022 , ora 20.38
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Între 18 și 25 ianuarie va avea loc Octava de rugăciune. În acest interval de timp vor fi 8 seri în care creștinii din Brașov, cu excepția ortodocșilor, se vor ruga împreună pentru unitate.

Evenimentul va debuta marți, 18 ianuarie, la Biserica Reformată de pe Calea București numărul 53 și se va încheia marți, 25 ianuarie, la Biserica Romano-Catolică din Astra, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare numărul 2A. Ca în fiecare an, și de această dată Octava are un motto.

"Motto-ul din acest an este 《Împreună cu Hristos și pentru Hristos》. Cele 7 biserici istorice din Brașov vor participa la această octavă de rugăciune. Fiecare biserică și anunțat enoriașii cu privire la eveniment", ne-a spus preotul Bisericii Evanghelice-Luterane Brașov, Koszta Istvan.

Tradiția Octavei de Rugăciune a început în 1740, în bisericile protestante din Scoția. Inițiativa a fost continuată de Asociația marilor biserici creștine și dezvoltată de Biserica Catolică prin organizarea unei Octave de rugăciune. Perioada Octavei de rugăciune ecumenică, 18 - 25 ianuarie, este marcată de către Biserica Romano-Catolică prin sărbătorirea Catedrei Sfântului Petru și Convertirea Sfântului Paul.

Sursa foto: pixabay.com

Sorin Țîrcă