ACUM:
18.03
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban

Știri din actualitate Înapoi

OMS recunoaște centrul OncoGen Timișoara ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva COVID-19

Publicat: joi, 9 Aprilie 2020 , ora 11.16
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva COVID-19.


"Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf", a precizat prof. Univ. dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara, pe pagina de Facebook a instituției.


Vaccinul românesc împotriva COVID-19 a intrat în linie dreaptă. Vor urma inclusiv testele pe subiecți umani, aleși pe bază de voluntariat.


"Aveți încredere în cercetarea românească. Noi mergem înainte!La ora actuală, vaccinul este în faza de testare în laborator nostru din Timișoara, pe celule umane pentru că echipa noastră folosește propriul sânge în aceste teste. În etapa aceasta, care va dura aproximativ trei săptămâni, se testează componentele vaccinului", a adăugat dr. Virgil Păunescu.


Atenție! Institutul Oncogen este unul de cercetare- dezvoltare. Acesta poate dezvolta un vaccin, poate produce aproximativ 1.000 de doze din acest vaccin și poate să-l testeze în fazele I și II. Dar NU poate fabrica milioane de doze din acest vaccin. Institutul Cantacuzino trebuia să se ocupe de fabricarea vaccinului.

Radio România Brașov FM