ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Operații plătite cu criptomonede, la Brașov

Publicat: marți, 5 Iulie 2022 , ora 14.05
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Trei copii care provin din familii defavorizate au fost operați în premieră, la Brașov, cu ajutorul unor finanțări private cu criptomonede. 

În cadrul unui proiect al unei fundații ce sprijină copiii cu malformații cardiace, au fost scose la licitație 20 de NFT-uri, creații unice digitale, iar cu valoarea a trei dintre acestea au fost operați copii și în orașul nostru.

”În acest program mai restrâns au fost finanțate aceste intervenții. Sunt, practic, ”benefactors” - noi îi numim binefăcători - care au achiziționat câte un NFT, cu un echivalent de aproximativ 5.000 de euro. Din cele 20 prime NFT-uri create, fiecare finanțează o inimă de copil. Au fost cumpărate mai mult de 10 NFT-uri, 11 sau 12 din cele 20 și suntem, cred, la a șaptea operație realizată în cadrul acestui proiect”, a explicat directorul executiv al Fundației, Cătălina Costache.

Copiii, cu vârste cuprinse între 6 luni și 8 ani, au trecut cu bine de intervențiile chirurgicale.

”Nu și-ar putea permite plata acestor intervenții, cu toată bunăvoința noastră, sau cu toată bunăvoința spitalelor cu care lucrăm, pentru că sunt unele cheltuieli care nu sunt acoperite prin sistemul de sănătate. Avem doi copii instiuționalizați , unul din județul Brașov și unul care este instituționalizat la Hospice, pe îngrijiri paliative. Andrei de 6 luni, avea o saturație - saturația este concentranția de oxigen din sânge - de aproape 30% ceea ce este aproape incompatibil cu viața, iar după intervenție s-a apropiat de 90%”, a adăugat Cătălina Costache.

Operațiile, care sunt unice la nivelul țării ca urmare a modalității de finanțare, vor mai fi făcute în perioada următoare și la Brașov, dar și în alte orașe din țară.

Ruxandra Stoica