ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Știri din actualitate Înapoi

Operatorii din turism vor asigurări profesionale și atestări pentru mai multe tipuri de ghizi

Publicat: vineri, 13 Mai 2022 , ora 13.36
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Atestări pentru mai multe tipuri de ghizi și asigurări profesionale și-ar dori operatorii de turism, pentru a le putea oferi turiștilor o mai mare varietate de servicii.

“Vedem că anumite cursuri sau atestări ale anumitor tipuri de ghizi încă lipsesc. (...) Anumite tipuri de ghizi încă nu au atestat în țară și pe partea de asigurări sau de risc profesional încă nu am reușit să obținem oferte de la asiguratori, astfel încât în cazul unui accident să nu fie ghidul de vină”, a precizat reprezentantul unei agenții de turism din Brașov, membru al Asociației de Incoming România, Răzvan Prunea.

Reprezentantul Asociației Incoming România a precizat că ar fi nevoie de ghizi de ciclism sau de mountainbike. În lipsa acestora, agențiile de turism care organizează astfel de circuite turistice se folosesc de ghizii montani.

Momentan și noi operăm pe această nișă și folosim ghizi montani, care acoperă o mare parte din activitatea ghidului de ciclism, dar nu în totalitate. Ne dorim și noi să organizăm acest curs. Sperăm ca, împreună cu asociația de profil, să reușim să creăm acest curs și să fie public pentru toți operatorii, astfel încât excursiile care vor fi operate în țară să fie cu ghizi profesioniști, atestați și în siguranță”, a adăugat Răzvan Prunea.

Camelia Vlad