ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Parcul fotovoltaic din Stupini a primit primit avizul Comisiei de circulație

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 16.10
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Încă un pas în proiectul de asigurare a independenței energetice pentru tot ceea ce înseamnă consum public în orașul Brașov.

Proiectul municipalității de construire în Stupini a unui parc fotovoltaic de 20 de MW a primit primit avizul Comisiei de circulație.

Proiectul va fi realizat cu fonduri nerambursabile, iar contractul, în valoare de 40 de milioane de lei, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a fost semnat în luna martie.

”Pregătim documentația în vederea obținerii autorizației de construire, după care vom putea lansa procedurile pentru proiectul tehnic și amenajarea acestui parc, în cazul în care vom reuși finalizăm cât mai repede lucrările. Sperăm ca începând de anul viitor, tot ceea ce înseamnă unități de învățământ din municipiul Brașov, instituții de cultură, Primăria, serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centralele și punctele termice, piețele, parcările, sistemul de iluminat public și sistemul de semaforizare din oraș vor beneficia de energie gratuită, energie verde produsă de acest parc fotovoltaic", a declrat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

La acest proiect se adaugă programul municipalității de dotare a 27 de unități de învățământ cu panouri fotovoltaice, pentru care s-a solicitat finanțare. Valoarea totală a investiției este de aproape 109 milioane lei, cu tot cu TVA.

Fondurile nerambursabile acoperă 45%din cheltuielile eligibile, iar 55% va fi cofinanțarea municipalității.

Adina Chirvasă