ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Peste 1.000 de vizitatori a avut Muzeul Casa Mureșenilor la Noaptea Muzeelor

Publicat: duminică, 13 Iunie 2021 , ora 12.12
Sursa foto: Facebook Brașov Underground Museum
Sursa foto: Facebook Brașov Underground Museum

Peste 1.000 de vizitatori a avut Muzeul Casa Mureșenilor la Noaptea Muzeelor. Deja până la ora 18:00 erau 400 de plătitori, iar copiii, elevii și studenții au beneficiat de gratuitate totală.

Atât expoziția "Școala de altădată", cât și faptul că toți vizitatorii puteau primi o copie a primei scrisori în limba română, scrise exact acum o jumătate de mileniu de Neacșu din Câmpulung lui Hans Benkner, judele de atunci al Brașovului, au atras numărul mare de vizitatori. Mai mult, unii dintre oaspeți au putut chiar să-și tipărească scrisoarea cu ajutorul unei tiparnițe folosite în Evul Mediu.

Chiar managerul muzeului, Valer Rus, a tipărit mai multe copii pe care le-a oferit celor care și-au dorit scrisoarea.

Intrarea liberă și ineditul au atras un număr foarte mare de vizitatori și la Brașov Underground Museum. Spațiul nonconformist a fost afectat de ploaia căzută la lăsarea serii, însă numeroșii tineri care și-au dorit să viziteze muzeul nu s-au lăsat intimidați de acest inconvenient.

În schimb, sute de brașoveni, mai ales tineri, au ales sa viziteze Prima Școală Românească. Numărul mare de vizitatori a făcut ca reprezentanții muzeelor să fie nevoiți în mai multe rânduri să apeleze la răbdarea vizittorilor și să le ceară acestora să mai aștepte la intrare până scade numărul persoanelor aflate în interior.

După un an de pauză provocat de pandemie, Noaptea Muzeelor s-a dovedit din nou un succes.

Sorin Tîrcă