ACUM:
15.03
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Călător pe unde și oriunde (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Peste 24.000 de pachete cu ajutoare alimentare vor ajunge la persoanele defavorizate din județ

Publicat: joi, 24 Noiembrie 2022 , ora 11.48
Sursa foto: arhivă / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: arhivă / Instituția Prefectului Județului Brașov

Peste 24.000 de pachete cu ajutoare alimentare alocate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate vor fi distribuite către primăriile din județ în perioada 25 – 29 noiembrie.

Ulterior, acestea vor fi distribuite beneficiarilor.

Pachetele conțin, printre altele, făină, mălai, paste făinoase, zahăr, orez, conserve de carne sau gemuri.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, de aceste pachete, distribuite prin programul derulat de Guvernul României, beneficiază următoarele categorii de persoane: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov, Alexandru Ganea.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetul cu produse alimentare aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării.Radio România Brașov FM