ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 30.000 de pomi de Crăciun vor fi scoși la vânzare anul acesta de Romsilva

Publicat: joi, 24 Noiembrie 2022 , ora 14.00
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Peste 30.000 de pomi de Crăciun sunt scoși la vânzare anul acesta pentru perioada de sărbători, anunță într-un comunicat Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Din pomii de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, aproape 75% sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în culturi specializate, iar restul provin din lucrări silvice autorizate.

Peste 20.000 de pomi oferiți spre vânzare anul acesta sunt din specia brad, în timp ce restul, peste 8000, sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Pomii cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale și aici sunt practicate alte costuri de comercializare.

Aceste prețuri sunt pentru pomii achiziționati direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. În cazul celor vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează peste 3 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, adică aproape 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Ruxandra Stoica