ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 70 de olimpici, anul acesta, la Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă”

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 14.54
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă” are cu ce se mândri. Peste 70 de elevi ai instituției de învățământ brașovene au câștigat, anul acesta, olimpiade județene, naționale și internaționale.

”Eu am obținut premiul I la Olimpiada Națională pentru limba și literatura română. A trebuit într-adevăr să mă pregătesc. Cel puțin cu 3 săptămâni înainte am avut o pregătire mai intensă. Am făcut-o din plăcere, pentru că vroiam să obțin un rezultat. A fost într-adevăr o surpriză pentru mine, chiar nu mă așteptam la premiul I pe națională. Înainte de pe olimpiadă, în jur de 3-4 ori pe o ore pe zi am acordat pregătirii pentru olimpiadă”, ne-a spus o elevă.

”Am obținut premiu II la Olimpiada Națională de limba germană modernă și chiar a fost o experiență unică pentru mine, deoarece, după părerea mea, Olimpiada de germană este puțin diferită față de ce am mai văzut eu. Ar putea chiar fi un exemplu pentru sistemul de educație la noi, întrucât se pune mult accent pe creativitate, nu numai pe probă scrisă. Există o probă de proiect, foarte interesantă ne dă o carte și pe baza ei trebuie să creăm niște reprezentații teatrale”, a precizat un elev.

La rândul lor, dascălii colegiului brașovean se declară foarte mulțumiți de elevii pe care îi îndrumă.

”31 de calificați la națională, aproape 100 de premiați, 100 de diplome obținute la nivel județean, 2 elevi în lotul olimpic lărgit și un elev care s-a calificat la 5 olimpiade. Le spun mereu copiilor că au ADN de campioni și că trebuie să facă tot posibilul să alunge din lumea asta și ignoranța, și neputința, și insuficiența unora și altora, pentru că demonstrează în fiecare zi o voință imensă”, a precizat directorul adjunct al Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, Evelina Cârciu.

Munca meșotiștilor nu se încheie aici. Ei se pregătesc pentru alte examene pe care urmează să le susțină în perioada următoare.

Ruxandra Stoica