ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

PNL Brașov, prima organizație județeană care anunță oficial că semnează moțiunea de susținere a candidaturii lui Ludovic Orban la șefia partidului

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 22.42
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, unicul candidat pentru un nou mandat la șefia organizației județene, a anunțat miercuri seară, cu ocazia alegerilor interne, că a semnat moțiunea cu care Ludovic Orban candidează, la rândul său, pentru un nou mandat de președinte al formațiunii politice.

"Declar cu maximă deschidere: Ludovic Orban este cel pe care eu și toți ceilalți colegi din filiala Brașov am decis să-l susținem pentru președinția PNL. În primul rând, pentru că este o persoană extrem de implicată. Brașovul a beneficiat de un sprijin substantial și pentru faptul că el a fost unul dintre colegii neobosiți care, de-a lungul timpului, a sprijinit toate proiectele noastre din administrația locală și județeană", ne-a declarat Adrian Veștea la finalul conferinței.

Cu toate acestea, președintele PNL Brașov nu se așteaptă ca, în urma opțiunii sale politice în interiorul partidului, să existe sincope în colaborarea dintre administrația brașoveană și actualul guvern în fruntea căruia se află premierul Florin Cîțu, principalul contracandidat la șefia partidului la alegerile din toamnă.

"Este foarte adevărat, am primit și de la actuala guvernare sume de bani pentru Aeroportul Brașov. Mai mult, suntem incluși în mai multe programe (de finanțare - n.r.) și proiecte guvernamentale și am toată convingerea că nu vor exista sincope. Brașovul va primi în continuare bani pentru proiectele strategice importante pe care le are, pentru că multe dintre ele au un impact regional sau chiar național", a precizat Veștea.

Ludovic Orban: „Sunt fericit...!” 

Prezent la Brașov cu ocazia alegerilor județene, Ludovic Orban le-a transmis liberalilor brașoveni că le garantează susținerea pentru realizarea marilor proiecte, precum aeroportul, spitalul regional, sala polivalentă și tronsoanele de autostradă care vor face legătura cu Ploieștiul, Sibiul și Bacăul.

Ludovic Orban a declarat: "Sunt fericit că primul care a a anunțat public că a semnat moțiunea mea este prietenul meu, președintele filialei PNL Brașov, care este casa mea (…) Toate proiectele Brașovului s-au mișcat pe repede înainte, pentru că am stat cu piciorul pe accelerație de când noi, cei de la PNL, am revenit la guvernare, în 4 noiembrie 2019 (…) Mai aproape de sufletul meu este proiectul autostrăzii Ploiești-Brașov".

În timpul discursului său la conferința de alegeri locale, Orban a transmis, de la Brașov, și un mesaj premierului Florin Cîțu: "Guvernul, miniștri și premierul trebuie să se concentreze să asigure buna guvernare în această perioadă, să pună pe primul plan guvernarea și mai puțin campania electorală. Dacă guvernarea este bună, și premierul are șanse bune să fie ales președinte al PNL. Îl sfătuiesc (pe prim-ministrul Florin Cîțu) să se concentreze pe guvernare și mai ales să utilizeze resursele guvernului pentru buna guvernare și nu pentru alte scopuri, care nu au legătură cu legea și cu obiectivele guvernării".

Totodată, liderul liberalilor a afirmat că are încă mulți susținători, pe care o să-i anunțe treptat.

"Am fost la 20 de conferințe județene și câteva conferințe de sector, iar cine le-a urmărit a văzut foarte clar că nu numai că nu sunt singur, ci și că cea mai mare parte a PNL, membri de la baza partidului sunt alături de mine. Chiar dacă mai este câte un lider care se sucește peste noapte, nu poate să influențeze voința PNL", a adăugat Ludovic Orban.

În mijlocul celor 366 de delegați liberali prezenți la conferința de alegeri, alături de președintele PNL au participat și alți membri ai conducerii centrale: secretarul general Robert Sighiartău, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă, președintele PNL Diaspora, Viorel Badea, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Congresul PNL, când vor fi aleși liderii din Biroul Permanent Național, va avea loc în 25 septembrie. Adrian Veștea a declarat că și el va candida atunci pentru un post de vicepreședinte.

Camelia Vlad