ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Podoabe de Crăciun din materiale reciclabile, în tendința sărbătorilor din acest sezon

Publicat: duminică, 3 Decembrie 2023 , ora 12.40
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Globuri din catifea, brăduți din boabe de cafea și podoabe de sărbătoare din materiale reciclabile.

Sunt propunerile artizanilor din breasla meșteșugărească pentru împodobirea bradului și a mesei de Crăciun din acest an. Sunt creații noi din obiecte vechi, reinterpretate, spune o membră a Asociației Meșteșugarilor Țara Bârsei, Nicoleta Pătrușel:

"Noi am venit la târg cu lucruri noi, de generație nouă. Mă refer la globuri din rășină polimerică de brăduți reinterpretați, făcuți din boabe de cafea, cu decorațiuni sau paharele la fel reinterpretate, pahare reciclate și le-am găsit o utilitate pentru a le folosi. Globulețe cu catifea, cu diverse tehnici și modele croșetate. Bineînțeles, nu ne dezicem de cele vechi și lucrurile care chiar au valoare și contează pentru noi toți".

Activitatea artizanilor se aliniază de ani buni tendinței globale de reciclare, pentru diminuarea risipei și a poluării, mai spune creatorul de articole handmade, Nicoleta Pătrușel:

"Dacă se poate, de ce nu? Este păcat. Pentru că putem face din ele lucruri extraordinar de frumoase și minunate, care își găsesc locul încă o dată în viața noastră, că este păcat doar să le aruncăm, să poluăm și dacă putem, de ce nu, să folosim ambalaje la fel, făcute din hârtie reciclată. Cutiuță la fel, nu plastic? Cam de vreo 3 ani și jumătate am descoperit că pot face lucruri minunate și atunci m-am dedicat așa, cu suflet către aceste lucruri".

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, anul acesta cu tema „Decembrie de poveste la Brașov”, rămâne deschis până în 7 ianuarie.

Camelia VLAD