ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregătiri pentru hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Publicat: marți, 21 Noiembrie 2023 , ora 11.08
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Au început pregătirile pentru cel de-al 17-lea hotel de gheață ce va fi construit la Bâlea Lac. O locație care recent a ocupat un loc onorant într-un top internațional al atracțiilor de iarnă, în prestigioasa publicație britanică „The Standard”. 

Jurnaliștii britanici consideră că ineditul obiectiv, unic în regiunea centrală și de sud-est a Europei, este piesa de rezistență a turului celor mai reprezentantive zone ale României, precum Castelul Bran sau capitala țării. 

„Este onoare pentru noi să fim din nou menționați în acest clasament la nivel mondial și am fost din nou recomandați de jurnaliștii britanici pentru a fi vizitați de turiști în sezonul de iarnă și, în același timp, suntem mândri să promovăm România la nivel de Marea Britanie și la nivel de la nivel mondial, pentru că acest lucru e foarte important pentru turismul din România”, a declarat managerul hotelului, Gina Cîrstea.

Între timp, aministratorii au anunțat că planul pentru noul hotel este gata, acum urmează ca vremea să permită extragerea blocurilor de gheață din lacul Bâlea, pentru construirea propriu-zisă. „Planul proiectului va include hotelul de gheață, biserica de gheață, și dorim să facem un winter parc cu activități de iarnă. Acum așteptăm ca vremea să țină cu noi, să putem să ne apucăm de construit. Turiștii cei mai mulți la hotelul de gheață, clar sunt din din străinătate și vin din Anglia, din Germania. Turiștii din străinătate poate sunt dornici de experiențe mai extreme, să spunem așa. Până la urmă, să dormi pe un pat de gheață, să iei cina pe o masă de gheață, cu un scaun de gheață e altceva. Seara, după cină, există și un Ice Cluj, cum ne place să-i spunem, cu after party, unde ei se pot distra până dimineață”, a adăugat Gina Cîrstea.
Ruxandra STOICA