ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Primul pas spre viitor” pentru tineri din oraș aflați în risc social

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 13.11
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Aproximativ 50 de tineri din 5 colegii din Brașov vor fi sprijiniți pentru a ști cum să-și aleagă o profesie pe viitor.

Asta grație proiectului „Primul pas spre viitor”, gândit de Asociația „Zâmbește pentru Viitor”, care a primit finanțare și de la municipalitate.

Acest proiect a venit din cauza unor lipsuri în comunitate și din nevoia de a ajuta, de a veni acolo unde trebuie. Având activitățile cu copiii din sistem și nu numai, am văzut că nu știu unde să se orienteze să-și aleagă o carieră. Atunci trebuie să venim cu o soluție în acest domeniu și am zis să nu ne îngrădim activitatea și să pornim și spre licee”, a precizat Rupi Gabor, președinte al Asociației „Zâmbește pentru Viitor”.

Liceele alese sunt Colegiile Tehnologice „Maria Baiulescu”, „Dr. Nicolae Rucăreanu“, Transporturi, Transilvania și „Mircea Cristea“.

Alături de echipa de implementare, o echipă de specialiști formată din psihologi, consilieri de dezvoltare personală și vocațională vom desfășura activități de dezvoltare personală și orientare vocațională, împărțite pe 4 module. Am conceput un program interactiv pe mai multe teme, cum ar fi dezvoltare personală, planificare și orientare în carieră, dezvoltare abilității, deprinderi de viață independentă și comunicare interpersonală”, a explicat președintele Asociației Academia de Bine, Antonia Domokos.

Într-o primă etapă a fost achiziționată o platformă specializată, prin care elevii între 12 - 19 ani își pot cunoaște trăsăturile relevante pentru orientarea în carieră, în urma unor teste.

Municipalitatea finanțează proiectul cu 49.500 de lei, prin Ghidul de finanțare al proiectelor sociale.

Adina Chirvasă