ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Proiectul amenajării bibliotecii cu piscină, de sub Tâmpa, scos din nou la licitație

Publicat: vineri, 20 Noiembrie 2020 , ora 21.09
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Licitația pentru amenajarea bibliotecii cu piscină de sub Tâmpa, la Baza Agrement, a fost reluată. Asa după ce la anterioara, niciun ofertant nu s-a calificat.


“Prima dată, firmele care au venit nu au știut să răspundă cum trebuie la caietul de sarcini. Poate vin si altii, poate se încumetă mai mulți să participe și, în același timp, să și îndeplinească ce este acolo. De fapt, nu au reușit foarte bine pe sume să explice ce vor să facă, cum vor să facă și partea aceasta bugetară nu este foarte simplă. Chiar dacă oamenii se pricep foarte bine la construcții, ei trebuie să argumenteze”, a spus directorul Bibliotecii Județene „George Barițiu”, Daniel Nazare.Cei interesați pot depune proiecte până în 4 decembrie. După această dată, ofertele vor intra î evaluare și după derularea procedurilor, dacă nu vor fi probleme, ar putea fi ales un câștigător. Acesta va avea la dispoziție 15 luni, pentru proiectare și execuție, și o sarcinbă dificilă, pentru că este o lucrare complexă, avertizează Daniel Nazare:


“Nu este totuși o lucrare simplă, nu e o zugrăveală de școală. E într-o zonă foarte sensibilă a Brașovului, este cu un munte. E un factor care macină. Dacă are undeva o mare problemă, e că acolo se adună cam toate apele. Ne-am uitat pe studiile făcute pentru Natura 2000 și pentru ce reprezintă Tâmpa - cam toată apa care vine de pe Tâmpa, tot ce vine de acolo, e cel mai bun loc al ei de adunare”.


Valoarea contractului este de peste 3,8 milioane lei, cu tot cu TVA. Baza Agrement de sub Tâmpa stă nefolosită de 5 ani.

Adina Chirvasă