ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest spontan al angajaților de la Finanțe, la Brașov

Publicat: joi, 24 August 2023 , ora 10.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Angajații de la Finanțe, inclusiv cei de la Brașov, au întrerupt lucrul, astăzi, în semn de protest.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că ordonanța de urgență care prevede egalizarea drepturilor salariale pentru funcții similare la nivelul structurilor ANAF a fost respinsă de coaliția de guvernare.

Cu alte cuvinte, aceeași funcție, cu aceleași atribuții de serviciu, este remunerată diferit în structurile fiscale din țară.

„Coaliția celor patru sindicate din Finanțe a avut o negociere cu domnul ministru al Finanțelor, domnul Boloș, prin care s-a stabilit ca, printr-o ordonanță de urgență să se propună egalizarea salariilor pe funcții similare la nivel de țară. Deci, spre exemplu, un consilier superior la Brașov are un salariu, iar la Harghita sau la Galați are alt salariu. S-a întocmit proiectul de ordonanță de urgență, dar din păcate, în cursul zilei de ieri coaliția de guvernare l-a respins”, a spus liderul SINDFISC Brașov, Gabriela Toma.

Liderul de sindicat a adăugat că angajații Direcției Regionale a Finanțelor Publice Brașov vor continua protestele până când revendicările lor vor fi soluționate.

Activitatea a fost blocată până la ora 12.00.
Radio România Brașov FM