ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

RCA și pentru cetățenii ucraineni din România, dar la prețuri mari

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 16.03
Sursa foto: arhivă / rador.ro
Sursa foto: arhivă / rador.ro

Cetățenii ucraineni stabiliți pe teritoriul țării noastre își pot încheia asigurări de răspundere civilă auto și în România, la cel puțin doi mari asiguratori.

E drept, asigurările RCA se fac lunar și la prețuri destul de piperate, iar în cazul în care aceștia provoacă o tamponare sau un accident și nu au încheiată o poliță valabilă de asigurare, sunt sancționați în conformitate cu legislația în vigoare din țara noastră.

“Pentru că este această situație cu războiul și persoanele din Ucraina sunt într-o situație dificilă, statul român a găsit o cale de rezolvare, și anume, anumite companii de asigurare din România - nu multe, dar sunt câteva - care facilitează și permit ca persoanele din Ucraina să întocmească asigurări în România, chiar dacă autovehiculul este înmatriculat în Ucraina. Dar este foarte, foarte costisitor - undeva în jur de 150 euro pe lună, în jur de 700 lei pe o lună”, a spus Loredana Holobâcă, agent de asigurări.

În cazul în care un șofer nu deține o poliță RCA valabilă și este implicat într-un accident, acesta riscă amendă între 1.000 și 2.000 lei, reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii și chiar a plăcuțelor de înmatriculare.

Ruxandra Stoica