ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reacția președintelui Federației Române de Tenis la suspendarea Simonei Halep

Publicat: miercuri, 13 Septembrie 2023 , ora 12.40
Sursa foto: Facebook / Simona Halep
Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a reacționat la Radio România Brașov FM în cazul suspendării drastice de 4 ani primite de Simona Halep din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.  

Cosac a contestat vehement durata suspendării în contextul unei tergiversări a deciziei de aproape un an.

„Eu, cel puțin, am fost extrem de surprins de faptul că a primit pedeapsa maximă, având în vedere că totul s-a tergiversat aproape un an de zile. În momentul în care dai pedeapsa maximă înseamnă că tu aveai lucrurile extrem de clare. De ce ai mai ținut-o un an de zile? Deci ai tergiversat aceste lucruri un an de zile, astfel încât să dai răspunsul atât de târziu”, a spus George Cosac.

Șeful tenisului românesc a subliniat și momentul interior dificil pe care trebuie să-l depășească Simona în contextul suspendării:

„În momentul în care un sportiv ia de bunăvoie și este conștient că a încălcat regulamentul, că a încercat să trișeze, este una, dar când tu nu ai avut de-a face cu așa ceva, când n-ai știut ce iei ș.a.m.d. sunt convins că există în sufletul ei un un un război, aș putea spune”.

În funcție de verdictul final venit de la TAS, acolo unde Halep a confirmat că va face recurs, George Cosac consideră că Simona poate reveni în tenisul profesionist.

Interviul integral cu președintele Federației Române de Tenis, aici:


Citește și: Prima reacție a Simonei Halep, după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj
Adrian Susanu