ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Reparațiile la Drumul de Poiană mai așteaptă

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 10.14
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Reparațiile la Drumul de Poiană mai așteaptă. Contractul ar putea fi semnat, dacă nu vor exista contestații.

Pentru moment, proiectul este încă în etapa de atribuire contract pentru proiectare și execuție, potrivit administratorului public al municipiului Brașov, Adriana Miron:

“Pot să vă informez că pentru ambele tronsoane - cel de Râșnov și cel unde am avut incidentul de pe drumul clasic, dinspre Livadă înspre Poiană - achizițiile sunt în derulare. Suntem la faza în care se evaluează ofertele financiare. S-au cerut clarificări, se așteaptă clarificările. Sperăm, în maxim o săptămână să avem încheiate evaluările, după care așteptăm termenul legal pentru contestații, dacă vor fi și se va proceda la încheierea contractelor”
.

Vă reamintim că în 5 iunie 2022, o porțiune de 14 metri de pe Drumul Poienii (între Livada Poștei și Poiana Brașov) a fost afectată în urma prăbușirii unui zid de sprijin.

De atunci, în zona afectată se circulă pe o singură bandă și este o retricție de circulație pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, cu excepția autobuzelor RAT.

Municipalitatea a lansat, în iulie, o licitație pentru realizarea unor expertize și execuția lucrărilor de consolidare.

Valoarea contractului este estimată la peste 6,5 milioane lei.

După semnarea contractului, constructorul va avea la dispoziție 5 luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Altfel spus, în acest sezon de iarnă, mașinile mici vor urca pe drumul de Poiană tot pe o singură bandă în zona afectată.

Adina Chirvasă