ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Retro Marktplatz – Piața Sfatului Brașovului de altădată

Publicat: luni, 11 Septembrie 2023 , ora 14.35
Sursa foto: organizatori Retro Marktplatz
Sursa foto: organizatori Retro Marktplatz
În weekendul 22-24 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov va avea loc un târg inedit, denumit sugestiv Retro Marktplatz.

Organizatorii doresc să aducă atmosfera Belle Epoque în inima Brașovului, iar pentru aceasta au pregătit, printre altele, un târg al meșteșugarilor, filme și imagini vechi din Brașov sau un ziar cu articole culese din acea perioadă.

De asemenea, fanfara și soliștii îi vor încânta pe cei prezenți, în fiecare seară, cu muzica epocii.

Prin intermediul unui cod QR participanții vor putea descoperi poveștile imobilelor ce străjuiesc piața.

Amănunte a oferit Alexandru Ghiza, vicepreședintele Asociației Breasla Meșteșugarilor din Țara Bârsei și organizator al târgului-eveniment, la Radio România Brașov FM:

“Va fi un ecran mare pe care vom proiecta filme cu Brașovul. Am făcut un film, am produs noi un film în care facem niște translatări între pozele vechi și peisajul actual, pentru că totuși s-a păstrat incredibil de bine. Sunt câteva case care au dispărut, s-au reconstruit altele, dar ansamblul, de vreo 200 de ani este cam asemănător. (...) Am reconstituit și cele 30 de povești ale celor 30 de case din Piața Sfatului. Asta am făcut-o căutând în poze vechi și de asemenea corelând cu publicitățile care apăreau în ziarele de Brașov, în principiu. Pe lângă proprietari au existat chiriași nenumărați și aici trebuie să aduc un omagiu doamnei Astrid de la anticariatul de lângă Biserica Neagră. Deci, prin accesarea unor coduri QR afișate în piață se pot citi poveștile celor 30 de case”.

Mai multe povești despre Brașov scrise de Alexandru Ghiza găsiți pe site-ul casasfatului.ro.
Nucu Jalea