ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din sport Înapoi

România va participa pentru a patra oară la cel mai faimos turneu de hochei pentru copii din lume

Publicat: marți, 7 Februarie 2023 , ora 18.16
Sursa foto: Facebook / Pee-Wee Quebec
Sursa foto: Facebook / Pee-Wee Quebec

România va participa, în Canada, pentru a patra oară, la cel mai faimos turneu de hochei pentru copii, International Pee Wee Quebec Tournament.

Team Wolves România, cu 10 jucători de la Corona Brașov în componență, merge în Canada și va participa la grupa de vârstă sub 13 ani.

Ediția cu numărul 63 a turneului începe pe 8 februarie și va ține până pe 19 februarie.

Și în acest an reprezentanta României este antrenată de Laszlo Kovacs, antrenorul categoriilor de vârstă U14 și U16 la echipa Corona Brașov.

“Suntem o echipă mică, dar inimoasă și suntem mândri că suntem prima echipă din România și din istoria hocheiului din România care ajungem și participăm al patrulea an consecutiv la acest turneu mondial (...) Ca și obiectiv, din punctul meu de vedere, eu și staff-ul meu, team managerii, părinții, sponsorii, deja am câștigat prin faptul că am reușit să asigurăm un buget foarte consistent pentru această deplasare, iar pentru copii sunt sigur că va fi o experiență unică și că se vor întoarce cu un impuls sportiv și psihic pozitiv, care o să aibă un impact foarte puternic asupra dezvoltării lor ca hocheiști. Să joci într-o arenă cu 18.000 de locuri, cu organizarea ireproșabilă, va face ca acești copii să se simtă hocheiști adevărați”, a spus Laszlo Kovacs.

Antrenorul cu portarii este Rajmond Fullop, care pregătește toate categoriile de vârsta de la echipa de la poalele Tâmpei.

Managerii Team Wolves România sunt Dana Pușcașu și Dan Grigorescu.

Québec International Pee Wee Hockey Tournament se desfășoară anual în Canada, fiind ceea mai prestigioasă competiție la nivel mondial pentru tinerii hocheiști.

Ediția din acest se bucură de participarea a peste 2.300 de copii din categoria de vârstă U13, pentru un total de peste 120 de echipe din întreaga lume a hocheiului, repartizate în mai multe categorii valorice.

De-a lungul istoriei, competiția a lansat în hocheiul mare nume impresionate precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux sau Patrick Roy.

Meciurile echipei noastre se vor disputa pe “Videotron Center”, o arenă cu o capacitate de 18.200 locuri.

Oliver Islik, Sebastian Simionescu, Magor Csaszar, Alexandru-Andrei Dan, Tudor Grigorescu, Zoltan Papp, Albert-Cristian Mărgineanu, Flavius-Cristian Lăzărescu, Octavian-Andrei Cheșcă, Eduard-Gabriel Ștefanovici, Iana-Lidia Plătică, Apor Mate, Matei-Eric Ferciu și Laszlo Albert sunt cei 14 componenți ai Team Wolves România.

Adrian Susanu