ACUM:
14.05
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din actualitate Înapoi

Românii fac confuzie între medicamentele eliberate fără prescripție medicală și suplimentele alimentare

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 20.52
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Consiliul Concurenței avertizează că oamenii fac confuzie între medicamentele eliberate fără prescripție medicală și suplimentele alimentare și recomandă noi reglementări pentru a elimina aceste situații, informează Radio România Actualități.

Potrivit unui studiu derulat de instituție, oamenii selectează medicamentele fără rețetă și suplimentele alimentare în funcție de beneficiile prezentate, de utilizarea personală anterioară ori de sfaturile primite de la farmaciști sau alți consumatori. Însă unele informații nu sunt corecte, iar lipsa monitorizării și a moderării conținutului pe site-urile de comercializare adâncește această confuzie, astfel că autoritățile ar trebui să instituie obligativitatea unui control la vânzător.

De asemenea, Consiliul Concurenței recomandă stabilirea unor elemente de diferențiere vizuală, de exemplu, simboluri sau pictograme, specifice pentru suplimentele alimentare. O astfel de măsură poate ajuta publicul larg să identifice mai ușor tipul produsului și să le ușureze alegerea.

Radio România Actualități