ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

Ruta cafenelelor istorice va cuprinde și România

Publicat: vineri, 17 Martie 2023 , ora 17.59
Sursa foto: palatulbrukenthalavrig.ro
Sursa foto: palatulbrukenthalavrig.ro

Cafeneaua Palatului Brukenthal din Avrig, Sibiu, a intrat în rețeaua europeană Ruta Cafenelelor Istorice - o inițiativă a Consiliului Europei.

Pentru a marca evenimentul, conducerea evecutivă a acestei rețelei va veni în România, în 23 martie.

Cu această ocazie vor fi organizate la Avrig mai multe activități, printre care și ceremonia de învestire cu titlul onorific de Ambasador al Rutei cafenelelor istorice a sibianului Arnold Gunter Klingeis:

“În calitatea de reprezentant și ambasador al Rutei Istorice a Cafelei, îmi doresc în primul rând să promovez România, să promovez locurile istorice și frumoase pe care le oferă România. Îmi doresc să dezvolt rețeaua în țară, dar și în alte țări și să aduc plus valoarea acelor parteneri care vor fi parte din ruta cafenelelor istorice din România, să aibă acces la piața internațională, să fie vizitați de mai mulți turiști, de străini”.

Ruta europeană a cafenelelor istorice are până în acest moment 90 de membri din 15 țări ale Europei, cu intenția de a se extinde la nivel global.

Mai multe despre acest proiect ne-a spus responsabilul pe comunicare al rețelei, Maria Mystakidou:

„Ruta Cafenelelor istorice este cel de-al 35-lea traseu cultural al Consiliului Europei. Acest program a fost lansat în 1997, iar obiectivul său este să îndemne oamenii la călătorii în timp și spațiu, precum și să promoveze cultura, istoria și patrimoniul diferitelor țări europene”.

Vizita delegației în România se încheie luni în 27 martie după o întalnire de lucru la Ministerul Culturii.

Camelia Vlad