ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Salariul mediu a scăzut în aprilie

Publicat: miercuri, 22 Iunie 2022 , ora 12.13
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro

Direcția Județeană de Statistică Brașov informează că, în luna aprilie 2022, numărul de salariați din județul nostru a crescut ușor față de luna precedentă și cu aproape 5.000 de persoane față de aprilie 2021. În schimb, salariul mediu a scăzut în aprilie față de martie, dar este mai mare decât în urmă cu un an.

Cu 195.000 de salariați, județul Brașov este al patrulea din țară ca număr de angajați, după municipiul București și județele Cluj și Timiș.

Dacă la acest capitol, Brașovul conduce detașat în Regiunea Centru, în ce privește salariul mediu, Sibiul este în față. Mai mult, județul nostru a fost depășit și de Mureș, astfel că are al treilea salariu mediu net din regiune, de 3.604 lei.

În aprilie, un român a câștigat, în medie, 3.967 de lei, cu peste 360 de lei mai mult decât salariul mediu din județul Brașov. Acesta a scăzut față de luna precedentă, dar este mai mare decât în urmă cu un an.

La nivel național, Brașovul este al nouălea județ în ce privește câștigul salarial mediu net.

Câștiguri salariale peste media județului s-au înregistrat în industrie și construcții.

Câștiguri salariale sub media județului s-au înregistrat în comerț și servicii, precum și în agricultură, silvicultură și pescuit.

Sorin Țîrcă