ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Se fac calcule pentru construirea celui de-al doilea terminal la Aeroportul Brașov

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 16.59
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Administrația județeană a întocmit documentația pentru obținerea unui ajutor de stat în sumă de peste 2,3 milioane de euro, pentru asigurarea finanțării Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, care va fi deschis în 15 iunie.

În ședința de plen de astăzi, consilierii județeni brașoveni au aprobat scenariul privind finanțarea cheltuielilor de funcționare și viitoarele investiții de la aeroportul din Ghimbav. Documentul va fi depus la Comisia Europeană, etapă necesară pentru obținerea ajutorului de stat.

Hotărârea aprobată de aleșii județeni face referire și la planurile de investiții pentru viitor. Astfel, în condițiile în care, Consiliul Județean Brașov estimează că, în 2026, se va atinge pragul de 1 milion de călători, se va impune construcția unui al doilea terminal. Acesta ar urma să fie realizat în perioada 2027 - 2033, cu o valoare estimată a investiției de aproape 24 de milioane de euro.

Lucrările ar urma să fie finanțate în proportie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului, diferența de 8% urmând a fi asigurată din alte surse, precum subvenții, bugetul de stat sau fonduri europene.
Camelia Vlad