ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se schimbă regulile privind construcțiile pe dealurile din jurul Brașovului

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 13.47
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Se schimbă regulile privind construcțiile pe dealurile din jurul Brașovului.

Municipalitatea a lansat, în dezbatere publică, regulamentul privind construcțiile în pantă, ce vine cu o serie de noutăți.

De exemplu, pentru obținerea autorizației de construire vor fi solicitate mai mult studii, de la impacul traficului, record la utilități, studiu privind vegetația sau studiu de însorire.

De asemenea, nu vor mai putea fi construite blocuri cu regim de P+2 pe o parte și P + 5 pe cealaltă parte, în care a fost săpat în deal, iar diferența de nivel este trecută la nivel subteran.

Această metodologie vizează analiza specificului acestor tipuri de terenuri și reglementările specifice în care se va putea construi în terenurile în pantă. Chiar dacă în reglementările urbanistice se specifică, de exemplu, posibilitatea de a construi locuință mică individuală, fără să facem aceste precizări legate de ce înseamnă locuințele individuale, ce înseamnă locuință mică, ce înseamnă trasarea terenului, care este nivelul pantei, gradul de înclinație la care se poate construi, putem ajunge să vedem că proiecte imobiliare care au aprobat P+2 niveluri, conform reglementărilor urbanistice, ajung de fapt să sape în dealul întreg sau să teraseze întreg dealul. Acest regulament clarifică și reglementează la nivel de detaliu propunerile privind felul în care se poate construi pe patrimoniul natural deosebit din municipiul Brașov, în speță terenurile în pantă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Brașovenii interesați pot trimite propuneri sau sugestii pentru completare sau modificare până în 10 octombrie, după care, pentru a deveni regulă, documentul va trebui aprobat de către consilierii locali.

Adina Chirvasă