ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Știri din actualitate Înapoi

Semn de vreme bună - șoferii își schimbă anvelopele. De ce este recomandat să le schimbăm

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 17.55
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

După câteva episoade de iarnă autentică, vremea s-a încălzit considerabil, în aceste zile, iar șoferii au început deja să își schimbe cauciucurile de iarnă de pe autovehicule, cu anvelope pentru sezonul cald.


Pentru o bună stabilitate și un control eficient al mașinii, se recomandă instalarea unui anumit tip de anvelope pentru toate cele patru roți, nu doar pentru cele din față sau spate, ori pentru cele pe care se află tracțiunea:


În primul rând este recomandat de orice producător de anvelope să se schimbe anvelopele (vara – iarna), mai ales în zona noastră, cu schimbări periodice de temperaturi. Anvelopele de vară oferă o stabilitate mult mai ridicată în conducere, în curbe, performanță mult mai bună, randament kilometric mai bun și de aceea este mai bine să avem anvelope de vară - pentru aderență, în primul rând. De exemplu, când carosabilul este acoperit cu apa de la ploaie, anvelopele au caneluri de evacuare a apei și stabilitatea mașinii este mult mai bună, a spus Alexandru Cruceru, administratorul unui service.


Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de vară nu sunt obligatorii cu debutul sezonului cald, iar pentru cele de iarnă legea dispune să fie montate pe mașini doar în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Aceasta obligativitate a intrat în vigoare în România din 2011.

Radio România Brașov FM