ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Sepsi OSK a câștigat Cupa României la fotbal

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 23.32
Sursa foto: Facebook / Sepsi OSK
Sursa foto: Facebook / Sepsi OSK

Cupa României ajunge la Sfântu Gheorghe după un egal de și cu poveste 0-0 în cele 90 de minute regulamentare de joc în compania celor de la Universitatea Cluj.

Astfel, rezultatul partidei s-a decis la loviturile de departajare. Scorul final a fost 5-4 în favoarea celor de la Sepsi OSK.

Finala competiției s-a disputat pe stadionul de la Sibiu, într-o atmosferă demnă de un astfel de meci. Deși startul întâlnirii a fost dominat de deținătoarea trofeului, Sepsi, clujenii și-au revenit repede, iar prima ocazia a aparținut lui Thiam care l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25. Alb-negrii au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, la șutul lui Dan Nistor.

Prima repriză s-a încheiat cu șutul lui Safranko, dar apărat de Gorcea, în minutul 45+1.

În a doua parte a meciului, același Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat. Din păcate, această controversă de arbitraj a condus și la declanșarea unei recații nepotrivite din partea suporterilor clujenilor care au dat startul unui adevărat show pirotehnic care a acoperit cu fum suprafața de joc.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu au mai fost faze importante de poartă astfel că meciul a intrat în prelungiri, iar singura ocazie remarcabilă a fost cea din minutul 102 a lui Tescan care a scăpat singur cu Niczuly, dar a șutat slab și portarul lui Sepsi a respins.

Sepsi s-a impus la loviturile de la 11 metri cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de clujeanul Martic.

Marcatori au fost: Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ștefănescu și Mark Tamas de la Sepsi OSK, respectiv Chipciu, Bic, Tescan și Nistor de la U Cluj.


Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa: Facebook / Sepsi OSK
Radio România Brașov FM