ACUM:
12.00
Radiojurnal
Urmează:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
13.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Simularea Evaluării Naționale reașază cursurile celorlalți elevi, săptămâna viitoare

Publicat: joi, 16 Martie 2023 , ora 17.59
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

Elevii claselor a VIII-a susțin, săptămâna viitoare, simulările pentru Evaluarea Națională, dar acest fapt va însemna că orele la celelalte clase vor suferi anumite modificări.

Acestea sunt în funcție de ce au decis directorii și Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur:

“Aceste simulări ale examenelor naționale s-au dat și înainte de pandemie, când nu exista noțiunea de cursuri online, ci la vremea respectivă, fiecare director și consiliul de administrație din unitățile școlare își adaptau programul astfel încât nici elevii care nu sunt implicați în aceste simulări să nu piardă cursurile și nici cei care susțin simulările să nu fie afectați. În consecință, în săptămâna următoare, pentru Evaluarea Națională, directorii vor adapta programul elevilor care nu sunt implicați în simulare fie printr-un program după-amiază sau prin recuperarea orelor în alte zile, fie există și varianta aceasta online, însă este o variantă pe care noi n-o recomandăm și să știți că nici directorii unităților școlare nu mai agreează”.

Acolo unde însă spațiul permite, unde există două corpuri de clădire, cursurile nu vor fi afectate.

Vă reamintim că în 20 și 21 martie, elevii claselor a VIII-a susțin testele simulate pentru Evaluarea Națională la română, respectiv matematică.

În 22 martie mai susțin testare cei din clasele cu predare în limbile minorităților naționale.

Rezultatele vor fi comunicate în 29 martie și vor fi un indicator pentru nivelul de pregătire al candidaților pentru examenul real, din vară.

Notele de la simulare vor fi trecute în catalog doar dacă elevii doresc acest lucru.

În următoarea săptămână vor susține simulări ale Bacalaureatului elevii claselor a XII-a și a XIII-a.

Adina Chirvasă