ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

Sistemul medical de urgență din România se confruntă cu o lipsă acută de personal, spune Raed Arafat

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 10.58
Sursa foto: Facebook / Raed Arafat
Sursa foto: Facebook / Raed Arafat

Sistemul medical de urgență din România se confruntă cu o lipsă acută de personal, situație care duce la un program supraîncărcat al cadrelor medicale, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, sistemul dispune, în prezent, de aproximativ 1.000 de medici specializați, în timp ce nevoile reale sunt de peste 2.000:

“Dacă am avea destui medici în UPU, nu s-ar mai plânge nimeni de faptul că UPU este o unitate grea. Lipsa de medici face ca cei care există să aibă ore suplimentare, așa că soluția ca să ai o unitate de primiri urgență atractivă este să ai destul personal. Este un aspect care trebuie să ținem la el și să înțelegem că unitățile de primiri urgență sunt locul unde trebuie să lucreze medicii care termină cu rezidențiat medicină de urgență. În faza asta, trebuie să îi concentrăm acolo și mai e un aspect, generațiile care s-au angajat acum 20-30 de ani deja ajung la pensie, deci noi acum nu numai că trebuie să suplimentăm, trebuie și să îi înlocuim pe cei care ajung la pensie”.

Potrivit Radio România Actualități, Raed Arafat a anunțat că autoritățile au în vedere înființarea a 100 de noi subunități de pompieri, în special în mediul rural, fiind demarată deja achiziția a 476 de autospeciale.

Sursa foto: Facebook / Raed Arafat

Radio România Actualități