ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Sute de vinuri la ediția a VI-a a Târgului „Vin la munte”

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 13.47
Sursa foto: Facebook / Vin la munte
Sursa foto: Facebook / Vin la munte

90 de crame și peste 700 de etichete de vinuri, din mai multe țări, vor fi la cea de-a șasea ediție a Târgului de vinuri "Vin la munte".

Evenimentul se va desfășura în perioada 1-2 aprilie, la un hotel din zona nouă a cartierului Tractorul.

Este un număr record de crame, spun organizatorii. La fel ca și în edițiile anterioare, aceștia promit mai multe evenimente speciale, ce se vor "asezona" bine cu aromele băuturii de clasă. De asemenea, va avea loc și un concurs de vinuri.

"În fiecare an îi avem lângă noi pe cei de la Uniunea Sciitorilor, filiala Brașov, unde avem, inclusiv, recital de poezie, mai multe dezbateri, vine părintele Vasile Oltean. Avem cinci masterclass-uri, două dintre ele în prima zi și trei în a 2-a zi, iar din punct de vedere al prezenței, toate cramele vin cu vinurile de HORECA. Vin cu vinurile premium ale noastre. Când spunem HORECA, discutăm tot de vinurile premium, vinurile cu care fiecare cramă se laudă sau, așa cum spune fiecare, oricare dintre ei ar vrea fie la masa bogaților, cum s-ar spune. Nu este vorba de bogați ca bani, ci pur și simplu, bogați din punct de vedere al papilor gustative, al iubirii, al dragostei față de vin pe care trebuie o avem cu toții", a spus organizatorul Daniel Bichir.

În acdrul unor masterclass-uri, participanții vor avea ocazia să afle și cum să-și aleagă vinul care li se potrivește.

"Cei care participă la masterclass își vor da seama de ce sunt diferențiate prețurile, pentru că se explică ce s-a adăugat în el, cât a stat la baric, cât de mult s-a lucrat asupra lui. Așa putem ne dăm seama de ceea ce ne dorim găsim într-o sticlă de vin, într-un pahar", a explicat organizatorul.

Accesul la eveniment este contracost, 60 de lei pentru o zi sau 100 de lei pentru ambele.
Adina Chirvasă